lördag 5 mars 2011

Dagen efter...

Lördagmorgon. Dagen efter.
Dagen efter torsk mot AIK.
En bra match från båda håll, en underhållande match för publiken. En toppmatch.
Vi börjar bra med bra fart och aggressivitet, går också upp i en rättvis 2-0 ledning efter 1:a perioden. Andra startar vi också på ett bra sätt och gör 3-0.
Sedan blir vi överkonstruktiva, hänger på boll för länge, försöker springa igenom mittzonen med bollen istället för att spela oss igenom. Vi tappar det raka enkla spelet och det blir för omständligt. AIK får alltför ofta vända spelet redan vid mittlinjen... och då är dom jobbiga att möta. Dom går mycket rättvist upp till 3-4 ledning efter 2:a perioden.
I sista perren tar vi tag i vårt spel lite bättre och dominerar långa stunder även om AIK inte alls är ofarliga i sina kontringar. Vi får till en kvittering och känslan är att nu är vi på gång.
Tyvärr så blir vi lite för ambitiösa i vår iver att avgöra och AIK snappar upp ett mindre bra uppspel, återigen i mittzon, och dom kan göra 4-5.
Och slutet av matchen måste vi chansa med 6 mot 5 och dom gör 4-6...

Inget märkvärdigt med det. Jävligt surt! Visst... men med lite friskare och lite helare spelare så kommer det här bli kanon.
Det är dock jävligt roligt att vi vågar trycka fram, att vi tror på det vi gör och att vi bjuder publiken på en bra produkt...
Jag tycker även att vi såg bättre ut än på länge när det handlar om hjärta och smärta och det uppoffrande spelet...nu handlar det om att bli noggrannare med bollen.
Det blir ett underbart slutspel...känner det på mig!

***

Domarna... vi ville byta dessa herrar inför denna match.
Dom har helt enkelt inte pondusen att föra dessa toppmatcher. Nu var dom inte matchavgörande till hur resultatet blev, som tur var.
Men dom förstör, både för AIK och Storvreta, en tillställning som skulle kunna vara så mycket bättre för alla inblandade...
(Vilket i sin tur drar till sig ett större intresse som i sin tur drar mer publik, som i sin tur drar in mer pengar till föreningarna och förbunden... som slutligen ger mig en bättre lön. Simple as that!)
Det är för dålig kvaliteé helt enkelt.
Annars tycker jag att domarna överlag har lyft sig denna säsong och det är kul att se och uppleva.

Vi är i underhållningsbranchen och även om det ibland, i en del matcher, kan vara förbannat tufft att bjuda till så är dessa toppmatcher oerhört viktiga för vår sport. Och på samma sätt som det är två topplag som möts så måste det också vara två toppdomare som dömer dessa matcher...
Vår produkt är alldeles för ömtålig för att slarvas bort med svaga länkar i kedjan...

... och som sagt: min lön, tänk på den!

***

Charlie Sheen...?

***

Topp 4 har hela tiden varit det primära, sedan om det blev 1:a, 2:a, 3:a eller 4:a är egentligen inte så livsviktigt som alla verkar försöka få det till. Det kan till och med vara så att hamna 4:a är det ultimata - man slipper ge motståndare extra tändvätska för att man valt just dom plus att man ändå har hemmamatchen...

***

Nu bär det tydligen av till IKEA...
Återkommer kanske senare ikväll.

Må ni leva
//Lilla b


Ps. Tack till publikum igår. Ni var bäst i matchen! Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar