söndag 13 mars 2011

Playoffs...med sorg i hjärtat

Då var det dags.
Slutspel, playoffs, bullfest... men ändå inte.
Ordet som för dagen förstör är "tsunami".
Människan kan i sina värsta stunder vara det värsta som existerat på denna jord, hon kan skapa dom hemskaste sakerna för att förstöra saker och ting.
Men när moder Jord vaknar på fel sida då blir det katastrofala konsekvenser.
Det är med sorg i hjärtat jag stirrar på dom hemska bilderna från Japan.

***

Balrog har lämnat byggnaden. 
För er som inte fattat någonting i denna härva - Balrog lämnade innebandybyggnaden för många år sedan och gick in i ett akut komatillstånd.
Hamnade i en sjukhussäng uppkopplad med respirator som ett kolli.
Människor har på många sätt gjort heroiska insatser för att få Balrog att hoppa igång igen. Människor som Krister Kalte, Anders Hjälmarstedt, Bruno Lundberg m.fl. - ni är verkligen verkliga hjältar!
Men födan, bensinen i form av spelare, som skulle få väsendet Balrog att leva igen var alldeles för näringsfattig och snabbmat med namn som Hagert, Berg, Palokangas och andra suspekta namn trycktes ner i dess mage men tyvärr så lästes inte innehållsförteckningarna tillräckligt noga på dessa produkter och dom gjorde så mycket mer skada än nytta för väsendets hjärt- och kärlsystem.
Balrog blev snabbt en fet, orörlig, pokerspelande, jordnötssmörsmackeätande låtsasfigur som likt Elvis dog av superförsstoppning sittandes på sin toalett.
Väldigt tragiskt, väldigt smutsigt och det har gjort riktigt ont i hjärtat att se skiten...
Att se en spelare som Hagert bära samma bindel som dom stora kaptenerna Jonas "Silen" Eriksson och Peter "Ludde" Lundin gjort kungligt dessförinnan är att håna dessa legender och hela konceptet Balrog på samma gång...

Rekrytering, rekrytering, rekrytering...


Till sist...

... hyfsat speedad nu coach Heda, eller? Det är roligt att skåda så här från sidan om på något sätt.

*

... eh... polis, polis, potatisgris.

*

Peter Nilsson
... såg jag mig själv från förr på storbildskärmen under Warbergs intro. Kändes stort på något sätt. Och man fick en liten hemlängtan fast till Varberg. Att jag också träffade Peter "the Octopussy" Nilsson innan matchen spädde säkerligen på den känslan...

*

... det här blir liksom ett förbannat bra avslut på historien om Balrog. (spola fram till typ 06:55 min in i klippet) Ett bokslut liksom... och bland det roligaste jag hört på mycket, mycket länge.

I eftertanke
//Lilla b

5 kommentarer:

  1. "Att se en spelare som Hagert bära samma bindel som dom stora kaptenerna Jonas "Silen" Eriksson och Peter "Ludde" Lundin gjort kungligt dessförinnan är att håna dessa legender och hela konceptet Balrog på samma gång..."'

    Det roliga i det hela är att det är din store hjälte Bruno Lundberg som har utsett mathias hagert som lagkapten, och jag tycker valet var helt rätt. Jag har svårt att se att någon annan hade gjort det bättre.

    SvaraRadera
  2. Eh... ja det var verkligen roligt.
    Som sagt: rekrytering, rekrytering, rekrytering
    Ingen skugga ska falla på Hagert. Frågan är nog varför det bara fanns honom att välja om nu så var fallet?

    SvaraRadera
  3. Det ni i riktiga Balrog gjorde för innebandyn.....Det är så jävla stort!!! /Martin

    SvaraRadera
  4. Laget har en otrolig potential som tyvärr kastas bort av "legenden" Bruno som får halva laget att lägga av genom att göra comeback efter att ha fått kicken från varje lag han varit i! Det ni gjorde var stort men det skulle inte räcka långt i dagens ib. Lycka till i slutspelet!

    SvaraRadera
  5. Du måste ju skämta..Brolle..Silen..Conny...Christian..Ludde...Bruno..Matte..Linus..Lärnvåg..Chrippa...Jonte...Alla som gav innebandyn ett ansikte! /Martin (Värmdö)

    SvaraRadera